MENIU

Ninsoare viscolită între Sălaj și Bihor: Condiții dificile și restricții rutiere - Avertisment pentru șoferi

Ninsoare viscolită între Sălaj și Bihor: Condiții dificile și restricții rutiere - Avertisment pentru șoferi

Ninsoare viscolită în județele Bihor și Sălaj. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere avertizează că în zonă sunt restricții și șoferii trebuie să conducă prudent potrivit regimului de iarnă.

Ninge puternic, vineri seara, pe DN 1H, între localitatea Peştiş, din judeţul Bihor, şi limita cu judeţul Sălaj. În zonă au fost impuse restricţii de tonaj, a anunțat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

CNAIR a informat că acțiunile de degajare a zăpezii de pe carosabil și asigurării gabaritului acestuia cu autofreza și utilaje cu lamă și material antiderapant pe DN 75, județul Bihor.

„În județul Bihor ninge pe mai multe sectoare de drumuri naționale, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Utilajele Secției de Drumuri Naționale Oradea intervin pe toate sectoarele de drum din administrare unde se înregistrează ninsori pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță”, au transmis CNAIR și DRDPV Cluj.

Centrul Intotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat, vineri seara, că pe tronsonul kilometric 6 – 26 al DN 1H, între localităţile Peştiş – limită cu judeţul Sălaj, judeţul Bihor, ninge puternic.

Din cauza precipitaţiilor însemnate sub formă de ninsoare a fost restricţionată circulaţia pentru autovehiculele peste 7.5 tone.

În zonă se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

Drumarii au revenit cu același anunț pentru șoferi:

„Rugăm conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă”.