MENIU

Ninge în România! Vești proaste de la METEO pentru următoarele zile

Temperaturile au scăzut semnificativ și vremea se va răci și în următoarele zile, iar în Poiana Brașov a nins serios marți dimineață. 

Răcire bruscă a vremii în doar 24 de ore. Dacă ieri la amiază au fost chiar și 25 de grade în sudul țării, azi abia dacă se vor atinge 14-15. Maximele, spun meteorologii, sunt sub cele normale pentru această perioadă.

În plus, este înnorat în toare regiunile și se așteaptă și precipitații. În Poiana Brașov pare că este iarnă în toată regula. Ninge de ore bune, iar zăpada a început să se depună. De asemenea, în zona montană și vântul suflă cu putere.

Utilajele de deszăpezire ale Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au acţionat de altfel, marți, pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale din judeţul Braşov, în urma ninsorii care a căzut în cursul dimineţii în aproape întreg judeţul.

Prognoza meteo a fost revizuită. Cum va fi vremea până pe 22 aprilie

Marți, vremea se răcește, astfel încât în majoritatea regiunilor valorile termice se vor situa uşor sub mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, uşor mai ridicate în Oltenia. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sudice, estice şi centrale, unde temporar va ploua slab, iar în restul teritoriului vor fi înnorări temporare şi ploi pe arii restrânse. La munte, treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare la munte, iar local şi la cote mai reduse şi în restul ţării.

București

În Capitală, dimineata 5...7 grade. Vremea se va răci accentuat, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

Munte

Vremea se va răci şi va deveni apropiatã de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorãri mai accentuate în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde pe arii relativ extinse vor cãdea precipitaţii slabe, mai ales sub formã de ninsoare. Vântul va avea intensificãri temporare. La amiaza vor fi: 2 grade la Paltinis, 3 la Predeal, 2la Semenic, 1 grad la Sinaia 1500, 5 grade la Arieseni (cmmn) si –4 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Regiuni

În regiunile intracarpatice, cerul va fi mai mult noros, în special în Transilvania unde temporar va ploua slab. La amiaza, valori mai mici decit ieri, dar normale pentru această dată, 13 grade la Timisoara, 11 la Oradea, 10 in Baia Mare si Cluj si 6 la Miercurea Ciuc.

Şi în sud, cerul va fi noros si temporar va ploua sla. Maximele, semnificativ mai mici decit ieri, se situeaza usor sub valorile normale: 16 grade la Craiova, 14 la Rm Vilcea, 15 la Craiova si Giurgiu, 12 la Ploiesti si Slobozia si 10 în Buzau. Vintul va prinde putere peste zi.

În Dobrogea, nori, ploi slabe şi vânt în intensificare. 11 grade la amiaza la Tulcea unde ieri temperatura trecea de 20 de grade, 11 grade si la Constanta.

În Moldova, cer încărcat de nori si temporar ploi slabe. Maximele termice ale zilei, semnificativ mai mici decit ieri (cind treceau de 20 de grade), se situeaza usor sub cele normale: 8 grade la Suceava, 9 la Iasi si in Bacau si la Focsani si 10 la Galati.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri, vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade la Miercurea Ciuc și 15 grade la Drobeta. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie în regiunile sudice și trecător mixte în extremitatea de nord-est. În zona de munte, izolat se vor semnala ninsori slabe. Local și temporar vântul va continua să prezinte intensificări, viteze mai mari urmând a se înregistra pe crestele montane și în estul teritoriuluiiar. Dimineața local se va produce brumă.

În Capitală vor fi condiții de ploaie slabă. Dimineata, 4-5 grade si temperatura maximă, in jur de 12 grade.

Joi vremea se va menține ușor mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime, nu se schimba semnificativ fata de miercuri, vor fi cuprinse între 5 grade la Suceava și 15 grade in vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de nord-est a teritoriului, unde izolat vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie în zonele joase și ninsori în zona montană aferentă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar și în regiunile estice și sud-estice. Dimineața, pe arii restrânse se va produce brumă.

În Bucureşti, 1...2 grade dimineata, ceva mai putin în zona preorășenească si 10-12 grade la amiaza.