MENIU

Ninge în România. Prima zăpadă din acest sezon a căzut deja

Prima ninsoare din acest sezon a căzut deja, încă de joi, 19 septembrie.

În Munții Giumalău, în partea de vest a masivului Rarău-Giumalău, a căzut deja prima ninsoare.

Un clip care surprinde căderea fulgilor a fost postat pe oagina de Facebook a zabanei Giumalău.

Vreme de toamnă în weekend

Sâmbătă, vremea va fi răcoroasă, rece dimineața în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 14-15 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei și 22-23 de grade in vestul Olteniei.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări in nord-estul teritoriului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a zilei în regiunile estice și pe crestele montane. Pe arii restrânse, în special în zona subcarpatică și în depresiuni, va fi brumă.

În capitală, vremea va fi răcoroasă, rece dimineața cind vor fi 7-9 grade in oras si spre 5 grade in imprejurimi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade.

Duminică valorile termice vor fi în creștere ușoară în toate regiunile, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice datei, ușor mai scăzute dimineața. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade la Miercurea Ciuc și 26 de grade la Drobeta. Izolat, mai ales în depresiuni, se va produce brumă.

În capitală, vremea se va încălzi ușor. 7...9 grade, mai putin în zona preorășenească, spre 5...6 grade. Maxima se va situa în jurul valorii de 24 de grade.