MENIU

Nimeni nu ne spune acest lucru: Ce ţi se poate întâmpla dacă ai colesterolul prea mic?

<p>Nimeni nu ne spune acest lucru: Ce ţi se poate &icirc;nt&acirc;mpla dacă ai colesterolul prea mic?</p>

Somonul, macroul sau sardinele, împreună cu fructele şi anumite seminţe, sunt recomandate pentru că ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral şi atac de cord prin creşterea nivelului de colesterol bun din sânge. 

Un nou studiu arată, însă, că atât un nivel scăzut, cât şi unul crescut de lipoproteine cu densitate mare, cunoscute drept colesterol bun, poate spori riscul de deces prematur, potrivit feminis.ro.

O cantitate medie este cea care asigura longevitatea, potrivit cercetării publicate Jurnalul Clinic al Socitatii Americane de Nefrologie.

Profesorul Ziyad Al-Aly, de la University of Washington, a subliniat că rezultatele i-au surprins şi că legătură dintre nivelul sporit de colesterol HDL şi moartea prematură este neaşteptată şi nu foarte clară încă. Vor fi necesare studii suplimentare pentru a înţelege mai bine acest aspect.

Colesterolul este o substanţă grasă din sânge, care poate îngustă şi bloca vasele de sânge din zona inimii, ducând la probleme cardiovasculare şi atac de cord.

O perioada îndelungată, se credea despre colesterolul HDL că este capabil să împiedice efectele nefaste ale colesterolului rău asupra arterelor. Cu toate acestea, la pacienţii cu afecţiuni ale rinichilor, care au, de regulă, un nivel scăzut de colesterol HDL, sporirea exagerată a acestui tip de lipoproteine nu a dus la o îmbunătăţire a speranţei de viaţă, ci dimpotrivă.

Mai multe articole despre:
sănătate colesterol mic colestorol