MENIU

Nimeni nu mai este în viață aici. Imaginile care îți taie răsuflarea

Mașinile stăteau aliniate, gata să demareze spre nicăieri, iar vegetația crescuse în jur. Niciun semn că vreo ființă omenească mai trece pe acolo. 

Cum a înghițit natura  casele, mașinile, lucrurile — orașul, în care a avut loc catastrofa. Fotograful polonez Arkadiusz Podniesinski a fotografiat la Fukushima ceea ce a rămas în zona afectată.

În 2015 acest fotograf a vizitat locul catastrofei nucleare din Fukushima, ca să vadă totul cu ochii săi. El a primit permisiunea de a intra în această zonă părăsită pe o distanță de 20 km și când a ajuns acolo, în fața lui au apărut niște scene incredibile, similare cu cadrele dintr-un film despre post-apocalipsă.

„Cutremurele sau tsunami nu au nicio vină. Oamenii sunt responsabili pentru accidentul de la stația nucleară din Fukushima” — scrie Podniesinski. Scopul proiectului lui fotografic este prezentarea reală a consecințelor.

„Oamenii au dreptul să tragă propriile lor concluzii, fără să fie influențați de presă, propaganda politică sau grupurile interesate de energia nucleară, care încearcă să reducă amploarea dezastrului.”

Mai multe articole despre:
Japonia tsunami Fukushima