MENIU

Nimeni nu a ştiut asta până acum! Cum schimbă ciupercile halucinogene creierul?

Mai multe studii arată că psilocibina, ingredientul halucinogen din ciuperci, poate ajuta la tratarea anxietăţii şi depresiei.

În afară de lucrurile deja cunoscute despre ciuperci, faptul că stimulează imaginaţia şi creativitatea (chiar la câteva zile după administrare), acestea au fost supuse în ultimii ani la mai multe studii ştiinţifice pentru a observa capacitatea clinică - de tratare a afecţiunilor precum depresia şi anxietatea.

S-a observat că ciupercile îşi produc efectele cu ajutorul serotoninei, neurotransmiţătorul care intervine în procesele mentale şi afective. De asemenea, psilocibina afectează cortexul prefrontal, partea din creier care intervine în gândirea abstractă şi în percepţie.

Un studiu din 2012 al neurologului David Nutt de la Imperial College London a observat schimbări de pattern-uri în activitatea cerebrală a oamenilor cărora li s-a administrat psilocibină, recreând noi conexiuni la nivel neuronal. Acesta menţionează că la persoanele cu depresie, conexiunile sunt foarte puternice, iar psilocibina ajută la ruperea acestora, creând în acelaşi timp altele.

Citeşte continuarea pe Descopera.ro