MENIU

Nicușor Dan trece la AMENINȚĂRI directe către șoferii și vatmanii STB. Cine nu iese vineri pe traseu răspunde penal

Parc auto noi autobuze STB

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a amenințat că vor răspunde penal pe șoferii și vatmanii STB care vineri dimineața vor refuza să iasă pe traseu. Edilul a precizat că executorii judecătorești vor fi la prima oră în autobaze și depouri pentru a le transmite angajaților că protestul este ilegal. 

Primarul general a afirmat că, potrivit deciziei Tribunalului București, greva este ilegală, iar până la atacarea deciziei cu apel, ea este executorie și îi obligă pe angajații STB să reia lucrul.

"Pentru ca lucrurile să fie și mai oficiale mâine dimineață (vineri dimineață - n.r.), un executor judecătoresc (...) se va prezenta la autobază și de depou și va înștiința oficial că există această hotărâre executorie și că cine nu respectă săvârșește o infracțiune în mod individual. Deci nu mai este în contextul de joi dimineață, în care niște oameni au putut să pretexteze că este un protest spontan, individual, dar și noi știm și avem toate dovezile și am făcut plângeri penale pentru asta, că a fost organizat de liderii de sindicat, mai precis pe domnul Petrariu”, a afirmat Nicușor Dan la postul public de televiuznie, citat de Mediafax.

El spune că decizia a fost luată pentru că angajații STB pot invoca faptul că nu sunt obligați să consulte portalul instanței de judecată.

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană, după acțiunea de protest de miercuri.

Directorul societății Adrian Criț vorbește de interesele personale ale unui lider de sindicat, dar și de faptul că solicitarea angajaților de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvența companiei. STB are 10.600 de angajați.