MENIU

Nicușor Dan îi răspunde lui Clotilde Armand, în disputa legată de administrarea unor spitale-cheie: "Dacă cineva nu se poate ocupa..."

Nicusor Dan si Clotilde Armand (foto: Inquam/George Călin)

Primarul general Nicușor Dan sunține că este gata să preai în finanțare obiective cheie din Capitală, "dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții". Fără a o indica nominal, reacția vine la scurt timp după ce colega de partid Clotilde Armand, primar în Sectorul 1, a anunțat că nu mai finanțează o serie de cheltuieli administrative pentru patru spitale-cheie, deoarece  Primăria Generală ar trebui să facă acest lucru. 

"Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei. Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta. Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari," a scris Nicușor Dan, joi, pe Facebook.

Tot joi, primarul sectorului 1 a postat o serie de documente care ar justifica transferarea finanțării Spitalului Clinic de Urgență București - Floreasca, a celui Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" și a Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice către Primăria Generală.

 "Menținerea nejustificată în administrarea Administrația unităților de învățământ preuniversitar și a unităților sanitare publice sector 1 a patru spitale clinice de urgență aflate în subordinea Ministerului Sănătății ca urmare a nepunerii în aplicare a legii", a scris Armand.