MENIU

Nicușor Dan, despre protestele antirestricții: „Este nevoie de un efort de solidaritate din partea tuturor bucureştenilor şi din partea tuturor românilor”

Nicusor Dan/sursa foto: INQUAM

Primarul Capitalei a făcut o serie de precizări în ceea ce privește valul 3 al pandemiei prin care trece acum și România. Nicușor Dan a vorbit, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, și despre protestele de anti-COVID, desfășurate ieri, în toată țara. Edilul insistă asupra eliminărilor violențelor în cazul acestor manifestații.

Nicușor Dan: "Aş vrea să fac un comentariu despre criza sanitară în care ne aflăm. Este nevoie de un efort de solidaritate din partea tuturor bucureştenilor şi din partea tuturor românilor. Înţeleg că este greu pentru toată lumea după un an de restricţii, însă este şi mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar şi este şi mai greu pentru persoanele care au rude, prieteni în spital cu această boală. Suntem în criză sanitară, aproape în fiecare zi avem peste 1.000 de noi persoane în Bucureşti infectate cu acest virus şi este nevoie de efortul nostru al tuturor pentru a trece de această perioadă dificilă. Pe măsură ce vaccinarea înaintează, probabil că vom fi mult mai bine în două luni. E nevoie de efortul nostru pentru acest interval. Evident că oricine are dreptul să îşi expună opinia în democraţie.”

Primarul Bucureștiului a făcut câteva precizări și în legătură cu campania de vaccinare, la nivel național.

Nicușor Dan: "Pe măsură ce vaccinarea evoluează, probabil că vom fi mult mai bine, în două luni. Este nevoie de efortul nostru pentru acest interval. Evident că oricine are dreptul să-și expună opinia în democrație, evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva deciziilor autorităților, însă îi rog pe cei care o fac să protesteze fără violențe și să o facă gândindu-se la cei pe care pot să-i pună în pericol.”