MENIU

Nicușor Dan îl concurează pe Vlad Voiculescu în cursa internă pentru candidatura la București

<p>Nicuşor Dan</p>

Nicușor Dan s-a înscris, duminică seara, în cursa internă din USR pentru desemnarea candidatului la Primăria București, potrivit unui comunicat de presă transmis de fostul lider al partidului.

Nicușor Dan îl concurează pe Vlad Voiculescu, de la PLUS, care și-a anunțat deja candidatura la primăria Capitalei la începutul lunii august.

”Ieri am făcut încă un pas important spre împlinirea acestui țel. M-am înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului București.

Statutul USR și principille după care am fondat acest partid încurajează susținerea competenței oriunde s-ar afla ea, în interiorul partidului și în afara lui.

Sunt optimist că oamenii din USR vor susține candidatura mea și că împreună cu toate forțele de bună credință vom putea reda Bucureștiul bucureștenilor, acolo unde îi e locul”, a precizat Nicușor Dan într-un comunicat de presă.

Potrivit protocolului încheiat de cele două partide, USR și PLUS vor avea candidați comuni la toate alegerile care urmează (prezidențiale, locale, parlamentare), inclusiv la București.

Nicușor Dan a mai fost candidat la alegerile pentru Primăria București, el pierzând în fața candidatului PSD- Gabriela Firea. Potrivit rezultatelor finale, Nicușor Dan (USB) s-a clasat pe poziția a doua, cu procentul de 30,52%.

El a demisionat apoi de la conducerea Uniunii şi din partidul pe care l-a fondat, spunând că a luat această hotărâre după ce colegii săi au vrut neapărat să se poziționeze în privința definirii familiei în Constituția României.

Nicușor Dan s-a reînscris în USR în luna mai, aceasta fiind soluția juridică găsită pentru a contrasemna, în mod legal, protocolul Alianței USR-PLUS, după decizia BEC de a respinge înscrierea alianței la alegerile europarlamentare.

Mai multe articole despre:
null