MENIU

Nicușor Constantinescu, arestat în urma unei înregistrări

<p><strong>NICUŞOR CONSTANTINESCU</strong></p>

Imaginile în care Nicuşor Constantinescu a fost surprins la un restaurant din New York i-au adus baronului de Constanţa numai probleme. După ce judecătorii au văzut înregistrările şi actele medicale, au decis să-l aresteze în lipsă pe şeful Consiliului Judeţean Constanţa, aflat la tratament în America. Magistraţii cred că ar fi putut să se trateze şi în România.

Iniţial, Nicuşor Constantinescu a trimis imagini cu el, pe un pat ce părea a fi de spital. Apoi s-a aflat că urmează un tratament post-operatoriu, într-un apartament din America. Avocaţii acestuia au depus documente medicale în instanţă, pentru a demonstra că întoarcerea în ţară i-ar pune sănătatea în pericol. Instanţa nu a luat însă în considerare actele.

"Nu s-a făcut dovada necesităţii ca inculpatul să rămână pe teritoriul altui stat în vederea efectuării unui eventual tratament medical, existând posibilitatea efectuării unui astfel de tratament şi pe teritoriul României.'', au motivat judecătorii.

După vizionarea unor imagini apărute în presă, în care Nicuşor Constantinescu este surprins în timp ce fumează la un restaurant din New York, magistraţii au stabilit că baronul de Constanţa sfidează autorităţile.

"Judecătorul de cameră preliminară apreciază că proba cu înregistrările descărcate … privind pe inculpatul (Constantinescu Nicuşor) se încadrează în ipoteza reglementată (...). Reaua-credinţă de care a dat dovadă inculpatul în încălcarea obligaţiilor impuse în sarcina sa reiese din atitudinea acestuia, inculpatul nefăcând nimic altceva decât să sfideze constant organele judiciare, înţelegând să încalce în mod flagrant obligaţiile impuse în sarcina sa.''

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu spune însă că imaginile nu sunt datate.

Cercetat în două dosare de corupţie, Nicuşor Constantinescu a fost arestat în lipsă şi dat în urmărire internaţională.