MENIU

Nicolae Ciucă, replică pentru Viktor Orban: Astfel de declarații nu-și au locul

Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat la declarațiile scandaloase făcute în urmă cu câteva zile de premierul maghiar Vikotr Orban, la Tușnad. Astfel de poziționări care promovează dezbinarea, ura rasială și vin în contradicție cu spiritul UE nu își au locul nici în România, nici în Europa.

Românii sunt un popor primitor și s-a văzut asta în contextul războiului de la graniță. România este percepută ca o țară unde trăiesc la un loc mai multe etnii și trăiesc în pace. Astfel de declarații nedorite nu își au locul într-o Europă unde 27 de țări trăiesc în pace și armonie," a afirmat Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită de lucru în județul Alba.

"Aici, din inima Ardealului doresc să întăresc mesajul meu pentru toleranță, înțelepciune, pentru respectarea valorilor europene și am convingerea că noi toți, uitându-ne în istorie, realizăm că există mai multe lucruri care ne unesc, decât lucruri care ne despart”, a mai afirmat șeful Guvernului.
 
La sfârșitul săptămânii trecute, premierul Viktor Orban a făcut o serie de declarații controversate în timpul discursului anual de la Universitatea de Vară din Băile Tuşnad, județul Harghita.