MENIU

Nicio SOLUȚIE pentru facturi, după luni de criză! Ședință CRUCIALĂ la Palatul Victoria: care este noul măr al discordiei și ce SOLUȚII se întrevăd

Ședință de urgență la Guvern / Foto: Inquam, Octav Ganea

Guvernul se află în ședință chiar la această oră. Coaliția de guvernare a decis să scadă cu jumătate acciza la carburanți. Trebuie agreate însă și măsurile care să reducă șocul prețurilor la energie și gaze de la 1 aprilie. Măsurile agreate de Coaliție vor fi anunțate și adoptate de Guvern. 

O ședință de Guvrern absolut crucială are loc astăzi, chiar la această oră, la Palatul Victoria. 

Părerile continuă să fie împărțite în rândul celor două mari partide care formează Coaliția de guvernare: PSD și PNL. Mai exact, PSD vrea revenirea la piața reglementată, de la 1 aprilie, în vreme ce liderul PNL, Florin Citu, a cerut prelungirea plafonării și compensării și dupa luna aprilie a acestui an.

„De principiu, PNL este de acord cu reduceri de taxe, accize, impozite, contribuţii, orice înseamnă reducerea poverii fiscale. Oricare ar fi ea, vom fi de acord. Să vedem analizele Ministerului Finanţelor. Scenariile sunt optimiste, din punctul meu de vedere, dar sper că nu sunt prezentate doar aşa, ca să mai împuşcăm un iepure.

Nu avem garanția că prețul scade la pompă. Dacă nu scade prețul la pompă, cineva trebuie să răspundă. Nu putem lua trei miliarde din buget fără să se întâmple nimic", a afirmat, marți, Cîțu.

Reamintim că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), a anunțat, marți, după ședința Coaliției în care s-au discutat măsurile ce ar urma a fi aplicate pentru a tempera scumpirea energiei și a carburanților, că acciza la carburanți va fi redusă cu 50% pe o perioadă de 3 luni.

Pe masa Executivului se afla mai multe masuri insa se asteapta ca premierul sa comunice daca acestea vor fi si aplicate.

 

 

Mai multe articole despre:
guvern sedinta guvern masuri populatie