MENIU

Nereguli la ELCEN. Datorii şi pierderi uriaşe. Corpul de Control a sesizat Parchetul General

Nereguli mari la ELCEN, sesizate de Corpul de Control al premierului: pierderi de 16 milioane de euro, din cauza managementului defectuos, dar în acelaşi timp, s-au acordat prime şi sporuri. Parchetul General a fost deja sesizat, anunţă Realitatea Tv.

Corpul de control al primului-ministru a efectuat un control la societatea Electrocentrale Bucureşti S.A. (denumită în continuare „ELCEN S.A.’’), având ca obiectiv verificarea respectării dispoziţiilor legale în legătură cu organizarea şi funcţionarea societăţii în perioada 01.01.2009 – 31.12.2014, perioada controlului fiind extinsă până în anul 2015 cu privire la acte sau operaţiuni ale căror consecinţe s-au produs ulterior datei de 31.12.2014.

În urma controlului, s-a decis transmiterea acestui raport la: societatea Electrocentrale București SA, în vederea implementării măsurilor propuse de Corpul de control al premierului, la Ministerul Energiei, la Curtea de Conturi, la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, la Secretariatul General al Guvernului, spre informare, la Cancelaria prim-ministrului, spre informare, și la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru cercetarea posibilelor fapte de natură penală.

Totodată, au fost sesizate diferenţe între costuri şi preţurile de vânzare, precum şi licenţe Microsoft plătite, dar neutilizate.

Mai multe articole despre:
alegeri măsuri nereguli decizii Elcen deczii