MENIU

Nepoata fostului director SRI Radu Timofte, penthouse din banii statului

Ioana Timofte

În timp ce românii abia au bani să trăiască de azi pe mâine, șefa Companiei pentru Controlul Cazanelor a dat lovitura. Ioana Timofte și-a cumpărat un penthouse de 260 mp într-un cartier de lux din Băneasa. În aceeași clădire, bugetara mai deține două apartamente, iar valoarea totală a acestora depășește un milion de euro. Ioana Timofte este nepoata fostului director SRI Radu Timofte și a făcut avere doar din sinecuri la stat. În calitate de director general la Compania pentru Controlul Cazanelor, aceasta primește un salariu și sporuri lunare de aproape 11 mii de euro. 

Un penthouse de 260 metri pătrați cu patru camere și patru terase. Este ultima achiziție a directoarei generale a Companiei pentru Controlul Cazanelor. În același bloc, Ioana Timofte mai are două apartamente de 178 și 112 metri pătrați. Valoarea pe piață a bunurilor imobiliare este uriașă, de peste 1 milion de euro.

„Locuiesc într-unul dintre apartamente. Una din locuințe a fost închiriată timp de doi ani, dar în acest moment nu mai este niciunul închiriat”, a declarat Ioana Timofte pentru Reporter de Iași.

După doi ani de pandemie, Timofte nu resimte criza economică. Bugetara de lux a cumpărat penhouse-ul din Băneasa în luna mai anul acesta. Achiziția a fost luată, spune ea, din împrumuturi și moșteniri.

Pe lângă cele trei apartamente de lux din nordul Bucureștiului, nepoata fostului director SRI Radu Timofte a acumulat o avere impresionantă. Ea deține case și în Neamț sau Iași, dar și două terenuri uriașe. Are trei mașini și bijuterii în valoare de 80 de mii de euro.

Ce avere are șefa CNCIR

- Teren intravilan 1450 mp (Neamț)
- Teren intravilan 830 mp (Iași)
- Casă în Neamț 100 mp
- Casă în Iași 230 mp
- Două apartamente în București
- trei mașini
- Bijuterii - 80.000 euro
- Asigurare de viață - 40.000 euro
- Acțiuni la diverse companii

Alte venituri
- Închiriere apartament 7200 euro/an
- Salariu director CNCIR 228.000 lei/an

Datorii
- Bancă- 78.000 euro (scadent 2043)
- Leasing auto 43.000 euro (scadent 2023)

Sursa: Declarație de avere/2021

Mai multe articole despre:
Radu Timofte penthouse Ioana Timofte