MENIU

Nelu Tătaru NU exclude reinstituirea unor RESTRICȚII: ”Evoluția ne va arăta și măsurile, poate și restrictive, care vor fi impuse”

Nelu Tătaru - ministrul Sănătății nu exclude reinstituirea unor restricții ca urmare a creșterii numărului de noi cazuri covid. Ministrul consideră că efectul începerii școlilor va putea fi evaluat la finele acestei luni. 

”Evoluția ne va arăta și măsurile, poate și restrictive, care vor fi impuse. Noi sperăm să menținem acel platou, în jur de 1,500, 1,600, evaluarea să o facem nu numai zilnic, ci și săptămânal și la două săptămâni.

Efectul școlii în vom vedea la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie”, a declarat Nelu Tătaru.

Joi au fost înregistrate 1.679 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19).

În intervalul 16.09. ora 10:00 – 17.09. ora 10:00 au fost înregistrate 27 de decese (18 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Călărași, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.960. Dintre acestea, 460 sunt internate la ATI. 

Mai multe articole despre:
nelu tataru