MENIU

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Orice persoană care vine cu o problemă respiratorie la spital va fi testată pentru coronavirus

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că orice persoană care va ajunge în spital și prezintă infecție respiratorie, va fi testată pentru coronavirus, pentru evitarea răspândirii acestuia în unitățile medicale.

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că orice persoană care va ajunge în spital și prezintă infecție respiratorie, va fi testată pentru coronavirus, pentru a evita răspândirea acestuia în unitățile medicale.

”Am solicitat DSP să aibă legătură cu tot ce înseamnă medicii stomatologi. Prioritățile vor fi aprovizionarea cu echipamente și medicamente pentru spitalele suport în lupta cu COVID-19. Orice persoană care vine cu o problemă respiratorie la spital va fi testată pentru coronavirus. Cei cu simptomatologie ușoară și medie vor fi tratați acasă, cu supraveghere medicală”, a declarat Nelu Tătaru, în fața sediului Ministerului Sănătății.

De altfel, el a mai spus că  la nivel local trebuie schimbate proceduri legate de gestionarea crizei Covid-19, care apoi trebuie și respectate.

„La nivel local trebuie schimbate multe lucruri, trebuie reinițiate anumite proceduri pentru autoritățile locale, pentru cadrele medicale, și trebuie respectate”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a avertizat că următoarele zile în plină pandemie de coronavirus vor fi și mai grele.

”Vor veni săptămâni și mai grele, vor fi cazuri dificile, critice, dar vom trece peste și vom ieși întăriți”, a mai subliniat ministrul.

Mai multe articole despre:
nelu tataru coronavirus