MENIU

Nelu Tătaru, după bilanțul RECORD absolut înregistrat: ”Suntem un pic uzaţi după şapte luni de pandemie”

Ministrul Sănătății - Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, la Târgu Mureş, că medicii au ajuns într-un moment de epuizare, de uzare, după şapte luni de pandemie, dar crede că, într-un final, corpul medical va face front comun.

„Noi putem reuşi doar împreună. Fiecare suntem, în acest moment, pe palierul respectiv pe care îl gestionăm. Fiecare pacient aflat, să spunem, la domiciliu şi care trebuie monitorizat este un pacient care are nevoie de acea atenţie a medicului de familie.

Suntem într-un moment în care trebuie să gestionăm o situaţie, suntem într-un moment în care am căutat şi am găsit căile prin care un coleg de-al nostru, medic de familie, să poată interveni în această pandemie, avem acel contract cu Casa de Asigurări prin care se poate monitoriza pacientul izolat, precum şi cel de prestări servicii la care poate acţiona alături de Direcţia de Sănătate Publică pentru a putea face acele anchete sau nişte recoltări.

În acest moment, eu cred că corpul medical nu este cel care va renunţa. Poate că suntem într-un moment în care suntem epuizaţi, suntem un pic uzaţi după şapte luni de pandemie, mergem pe a opta lună, dar cred că menirea noastră este alta şi cred că într-un final ne vom da seama că totuşi suntem un corp care face front comun în acest moment”, a declarat Nelu Tătaru.

Mai multe articole despre:
nelu tataru coronavirus