MENIU

Nelu Tătaru: „Această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în pre-spital”

nelu tataru

Ministrul Sănătății avertizează că începerea noului an școlar ar putea genera mai multe cazuri zilnice de coronavirus. Prezent la Sfântu-Gheorghe, membrul Executivului Orban a vorbit și despre o reevaluare a unităților medicale în contextul redeschiderii teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor la interior începând cu data de 1 Septembrie.

Nelu Tătaru: „În următoarea perioadă, vom evalua şi spitalele de pediatrie, pentru a putea avea avea şi capacitatea lor, în eventualitatea creşterii numărului cazurilor odată cu deschiderea şcolilor.(...) Urmează o lună septembrie, o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de servire cu capacitate închisă, precum şi în hoteluri, teatre, cinematografe. Tocmai în acest context, evaluăm capacitatea spitalelor de a putea gestiona o eventuală creştere. Repet ce spuneam în ultima perioadă: această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în pre-spital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii, acele recomandări, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută şi un număr scăzut de cazuri de la o zi la alta. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical.”

Întrebat despre iminenta deschidere a restaurantelor în interior, ministrul Sănătății a precizat următoarele:

Nelu Tătaru: „Regulile rămân aceleași, de distanțare între mese, la masă, discuțiile au fost de o masă da o masă nu, creșterea capacități la masă de la 4 la 6 persoane. Unitățile hoteliere pot primi la masă pe toți cei cazați în hotel, indiferent de zonă. Vor fi deschise restaurantele unde avem sub 1,5 de cazuri la mia de locuitori, la hoteluri acest indice nu se aplică”,

Mai multe articole despre:
Nelu Tataru