MENIU

Nelu Tătaru a prezentat la Guvern situația bolnavilor grav de coronavirus: ”112 pacienți sunt intubați, din 377, care sunt internați la Terapie Intensivă”

Ministrul Sănătății - Nelu Tătaru a prezentat, la începutul ședinței de Guvern, miercuri seara, situația paturilor de la Terapie Intensivă. Potrivit ministrului, 112 pacienți sunt, în acest moment, intubați, din cei 377 internați la ATI.

„După cum știți, în privința celor bolnavi cu noul coronavirus, avem 840 de paturi la terapie intensivă, cu tot ceea ce este necesar. Un număr de 112 pacienți sunt intubați, din 377, care sunt internați”, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Cei care au ieșit de pe intubație să fie trecuți pe spații intermediare astfel încât să eliberăm paturi. Trebuie să rezolvăm situația paturilor la Ilfov, Elias, secția externă de la Dăruiește Viața. De asemenea, mai trebuie de la Chitila și Pipera. Trebuie crescut numărul de paturi și în zone cu probleme, cum e Brașovul, Clujul...

Ar trebui să avem grijă să asigurăm toate zonele, chiar și prin voluntariat. Trebuie făcută raportarea realistă și detașați toți cei care trebuie. Să facem apel la empatia medicilor. Nu cred că un cadru medical poate lăsa oameni într-o asemenea stare”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
sedinta de guvern nelu tataru