MENIU

Negoiță: Spunem că politicienii sunt ticăloși în România.Iată cât sunt de ticăloși în Marea Britanie

Negoiță: Spunem că politicienii sunt ticăloși în România.Iată cât sunt de ticăloși în Marea Britanie

La primul eveniment public la care a participat după depunerea jurământului pentru al doilea mandat de primar al sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță a comentat subiectul omniprezent în dezbaterile din această perioadă – Brexit.

”Iată care sunt efectele demagogiei. Ne place să spunem că politicienii sunt ticăloși numai în România. Acum vedem cât sunt de ticăloși la case mai mari, precum Marea Britanie”, a spus Robert Negoiță, la Conferința Internațională ”Generația ERASMUS și viitorul european”, unde a fost invitat special în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România. El a spus că oamenii politici trebuie să învețe să nu mai fie politicieni, să spună orice doar din dorința de a fi aleși, ci să fie oameni de stat.

Robert Negoiță a dat exemplul proastelor politici publice pentru România, ”cea mai ruralizată” țară a Uniunii Europene. ”Se fac investiții în școli, terenuri de sport sau săli de sport în sate în care nu mai sunt decât cîțiva copii și câteva zeci de bătrâni. Aș înțelege să se investească în biserici, pentru că bătrânii merg la biserică, dar de ce aruncăm banii pe fereastră?! Dezvoltarea economică  nu vine de la țară, ci din jurul marilor centre universitare”, a spus Robert Negoiță. El s-a pronunțat pentru susținerea programelor de educație europene , care ajută tinerii să-și îmbunătățească performanțele, atât în beneficiul propriu, cât și al celor din jurul lor.

Conferința Internațională ”Generația Erasmus și viitorul european” este inițiată de către realizatoarea Realitatea TV Lavinia Șandru, președinte al Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană, organizație care promovează educația non-formală. Evenimentul reprezintă o premieră pentru România și are ca temă de dezbatere rolul pe care îl joacă liderii lumii proveniți din ”Generația Erasmus”.

”Mii de tineri, educați prin programe europene, în respect pentru valorile fundamentale ale Uniunii Europene, decid astăzi politicile publice, care vizează sute de milioane de oameni. Scopul Conferinței este de a disemina experiențele europene și a stimula tinerii români să se îndrepte către o traiectorie și mentalitate europene, cu scopul de a obține rezultate benefice pentru societate”, a spus Lavinia Șandru, în deschiderea Conferinței pe care intenționează să o transforme într-un for permanent de dezbatere.
 
Alături de AIEE, Conferința a fost organizată cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor, condus de către prof.univ. Sorin Câmpeanu, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Blue Networks & Opportunities Paris.

Parteneri ai Conferinței Internaționale ”Generația Erasmus și viitorul european” sunt Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Asociația Municipiilor din România, Jidvei, Apa Aura, Phoenicia Group, Dr. Grandel, Zaitoone. Parteneri media: Realitatea TV și realitatea.net.

Mai multe articole despre:
Lavinia Şandru Robert Negoiţă Brexit