MENIU

NASA susţine că în următorii ani va descoperi viaţă pe Marte

Administrația Națională Aeronautică și Spațială și Agenția Spațială Europeană vor colabora și urmează să trimită roboți pe Marte anul viitor, pentru a căuta viața extraterestră.

Șeful NASA susține că viața pe Marte va fi descoperită în câțiva ani, dar a avertizat că lumea nu va fi pregătită pentru aceste informații.

Administrația Națională Aeronautică și Spațială și Agenția Spațială Europeană vor colabora și urmează să trimită roboți pe Marte anul viitor, pentru a căuta viața extraterestră, informează The Telegraph.

Potrivit cercetătorilor, se vor colecta probe de pe suprafața planetei și vor fi aduse pe Pământ pentru a fi analizate, fiind primele aduse pe Terra. De asemenea, se vor aduna și probe din formațiunile stâncoase, pentru că în condiții de vreme extremă, „viața se mută pe stânci”.

Multe dintre aceste probe vor fi luate dintr-o zonă în care în trecut a fost un ocean și unde ar fi putut exista viața acum câteva miliarde de ani.

Unul dintre oamenii de știință susține că aceste misiuni pot dezvălui dacă suntem sau nu singuri în Univers.

Luna trecută NASA a detectat un strat electric conductiv de aproape 3 kilometri grosime, la o adâncime mare de suprafața planetei, iar potrivit cercetătorilor, acesta poate fi un rezervor imens de apă.

Mai multe articole despre:
viaţă pe marte rezervor de apa