MENIU

NASA intervine după cutremurele din Turcia și Siria - Radar pentru găsirea oamenilor aflați sub dărâmături

NASA intervine după cutremurele din Turcia și Siria

Tehnologia NASA intervine după cutremurele devastatoare din Turcia și Siria! Un program de ultimă generație a ajuns în mâinile salvatorilor de la fața locului, a transmis agenția spațială americană. 

Sub numele de FINDER, aparatul poate localiza persoanele prinse sub dărâmături în urma dezastrelor. Funcţionarea acestor unităţi se bazează pe radarul cu microunde care poate detecta chiar şi cele mai mici mişcări ale corpului determinate de bătăile inimii, de exemplu. De asemenea, NASA a declarat că pune la dispoziţie imagini şi date obţinute din spaţiu care pot fi de folos echipelor de intervenţie.

„În vremuri de dezastru, tehnologia poate fi un colac de salvare. FINDER, o tehnologie spin-off @NASA oferă echipelor de salvare un instrument esenţial pentru a-i localiza şi ajuta pe cei aflaţi în nevoie după recentul cutremur din Turcia şi Siria", a declarat administratorul NASA, Bill Nelson, într-un mesaj transmis pe Twitter.

Funcţionarea acestor unităţi se bazează pe radarul cu microunde pentru a detecta chiar şi cele mai mici mişcări ale corpului determinate de procese precum bătăile inimii sau respiraţia.

"Corpul se mişcă cu un milimetru când bate inima. Deoarece molozul în sine nu se mişcă, putem să separăm acele mişcări", a declarat Jim Lux, fost manager responsabil pentru prototipurile FINDER. "Atunci analizăm dacă mişcarea indică atât bătăile inimii, cât şi respiraţia", a adăugat el.

De asemenea, NASA a declarat că pune la dispoziţie imagini şi date obţinute din spaţiu care pot fi de folos echipelor de intervenţie.

Mai multe articole despre:
nasa cutremure turcia siria