MENIU

Nae Caranfil: ”Filmul care ne reprezintă în lume e foarte prost tratat în granițele noastre”

Unul dintre cei mai iubiţi regizori români, scenarist şi un actor de succes. Marele nostru cineast, Nae Caranfil, a fost invitatul Alexandrei Păcuraru la emisiunea "Acasă la oamenii realităţii'', unde a vorbit despre viaţă, actorie şi personajele sale.

Despre următoarea producţie de lung metraj marca Nae Caranfil, "6,9 PE SCARA RICHTER", regizorul preconizează că anul viitor în toamnă va fi pe marile ecrane.

”Am terminat filmarile pentru un lung mentraj, o comedie de actualitate sa spun asa, am inceput montajul 'Pe scara Richter' e un titlu destuld e infricosator... printre altele vizeaza fricile noastre si anume frica de cutremur si in film am incercat sa pun in senca acteva cutremure, sigur nu sunt reale fac parte din visurile sau cosmarurile unui protagonist",  a declarat Nae Caranfil, la emisiunea ”Acasă la Oamenii Realității”, de la Realitatea TV.

Filmul românesc nu este apreciat la adevărata sa valoare, spune regizorul, iar sălile de cinema care s-au închis în ultima perioadă din cauza bulinelor roşii vor îngropa şi mai mult industria.

”Filmul care ne reprez in lume este foarte prost tartat in granitele noastre. Ar trebui sa se impuna cote obligatorii de respectare... trebuie făcută o politică de promovare sau protectie a filmului romanesc, altfel este un imens efort creativ, tehnic si logistic. Avem un produs care sta  si moare in sertare pentru ca nu isi gaseste ecranele pe care sa existe... din cauza bulinelor rosii, salile noastre isi dau obstescul sfarsit”, a mai spus Nae Caranfil.