MENIU

Mutări STRATEGICE în armata lui Putin: la ce să ne așteptăm în perioada următoare. Semnal de ALARMĂ

Luptele din estul Ucrainei se vor intensifica în următoarele două-trei săptămâni, în condiţiile în care Rusia continuă să-şi reorienteze acţiunile acolo, anunță Ministerul britanic al Apărării, pe Twitter.

 
Atacurile armatei lui Putin sunt concentrate zilele acestea asupra poziţiilor ucrainene de lângă Doneţk şi Lugansk, cu lupte care continuă în jurul oraşelor Herson şi Nikolaev. Lor li se adaugă o nouă ofensivă asupra oraşului Kramatorsk, potrivit serviciilor de informaţii militare britanice, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, forţele ruse continuă să se retragă din Belarus pentru a se redesfăşura în susţinerea operaţiunilor din estul Ucrainei.

Ministrul forţelor armate James Heappey a afirmat marţi că toate opţiunile vor fi pe masă pentru un răspuns la orice utilizare de arme chimice de către Rusia în Ucraina.

Luni, şefa diplomaţiei de la Londra, Liz Truss, a declarat că Marea Britanie încearcă să verifice informaţiile despre eventuala utilizare a armelor chimice în Ucraina de către forţele ruse la Mariupol, oraş-port strategic aflat sub asediu de mai bine de o lună.