MENIU

MUTAREA lui Putin în războiul din Ucraina - Răsturnare de situație pentru liderii europeni. EFECTE cumplite pentru poporul rus

Vladimir Putin Foto: Profi Media

Rusia a făcut un anunț marți seară care va schimba următoarea strategie în războiul din Ucraina dar va avea urmări incredibile pentru poporul rus.

Rusia a anunțat că declanşează procedura de retragere din Consiliul Europei. Moscova a făcut anunțul nu înainte de a lansa acuzații grave la adresa NATO și UE. Rusia era deja suspendată de 19 zile din Consiliul Europei, dar a rămas membru.

La o zi de la începerea INVAZIEI în Ucraina, Rusia a fost suspendată din Consiliul Europei. Decizia a fost luată și după ce Putin le-a transmis și cerut militarilor ucraineni să se predea, să-și întoarcă armele spre propriul guvern. 

Rusia a rămas astfel membru al Consiliului în ultimele 19 zile, astfel că cetățenii ruși erau protejați de Convenția Europeană a Drepturilor Omului și de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

În momentul retragerii din Consiliul Europei, rușii nu vor mai putea prezenta diferite cauze la  Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar Moscova poate reintroduce pedeapsa cu moartea.

În anunțul legat de retragerea din Consiliul Europei, Rusia acuză NATO şi UE de expansiune către Est.

Rusia a explicat că declanșează procedura de ”ieşire din Consiliul Europei”, acuzând NATO şi Uniunea Europeană că au transformat Consiliul Europei într-un instrument în serviciul ”expansiunii lor militaro-politice şi economice către Est”. 

Confirmarea anunțului Rusiei a venit din partea Consiliului Europei.

„Notificarea retragerii Federaţiei ruse din Organizaţie a fost remisă marţi secretarei generale a CoE Marija Pejcinovic Buric”, a precizat Ministerul rus de Externe.

Mai multe articole despre: