MENIU

Mutarea fulger a lui Zelenski la 6 luni de război: Demiteri importante la cel mai înalt nivel - Acuzații după invazia Rusiei

Volodimir Zelenski Foto: Profi Media

Președintele ucrainean - Volodimir Zelenski continuă cu măsuri drastice la 6 luni de când a început invazia Rusiei în Ucraina. A demis alți șefi ai serviciilor de securitate din mai multe regiuni ale Ucrainei.

Președintele Volodimir Zelenski a demis șefii serviciilor de securitate din patru regiuni. Anunțul vine după ce i-a demis pe șeful serviciului național de spionaj (SBU) și pe procurorul general.

Volodimir Zelenski, a emis în luna iulie decretele prin care i-a eliberat din funcţie pe șeful Serviciului de Securitate de Stat și pe procurorul general al Ucrainei. Despre ce idoi, Zelenski a declarat că oficiali din instituţiile conduse de Ivan Bakanov și Irina Venediktova lucrau acum împotriva Ucrainei în teritoriile ocupate de Rusia.

Zelenski a semnat deja decretele de revocare a șefilor filialelor Serviciului de Securitate al Ucrainei din Kiev și regiunile Kiev, Ternopil și Lviv, relateazo Ukrinform.

Şeful SBU al regiunii Lviv, Artem Bondarenko, a fost numit șef al filialei din Kiev.