MENIU

Mutare pe frontul din nordul Ucrainei! Belarus pregătește invazia, ordonată de PUTIN - Lukașenko, refuzat de Armată

Mutare pe frontul din nordul Ucrainei! Belarus pregătește o invazie, ordonată de PUTIN - Lukașenko, refuzat de Armată

Mutare pe frontul de nord în războiul din Ucraina. Orașele de la granița cu Belarus se pregătesc de o invazie a forțelor militare, după ordinul lui Aleksandr Lukașenko.

Liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a anunțat vineri că armata belarusă ar fi primit ordinul de a ataca Ucraina. Detalii despre mutarea pregătită de Putin cu ajutorul aliatului său fidel Lukașenko au fost date de Svetlana Tihanovskaia într-un interviu acordat presei ruse.

Cu o zi înainte, un tren de 50 de echipamente a fost observat în Belarus, care se îndrepta spre granița cu regiunea Volyn. Pe multe dintre mașini se putea vedea semnul militar caracteristic - un pătrat roșu, potrivit Unian.net.

Liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tikhanovskaia, a vorbit despre acest lucru în timpul unei conversații cu Mark Feigin. Potrivit acesteia, comandamentul militar a primit ordin de a ataca Ucraina. Totuși, conducerea militară nu ar fi trecut încă la executarea ordinului, din cauza riscurilor la care s-ar expune.

„Ofițerii au înțeles clar că armata era demoralizată și nu au dorit să se alăture rușilor în acest război sângeros. Regimul (Lukașenko - n.red.) a dat un astfel de ordin. Dar ofițerii de rang superior au înțeles că soldații belaruși sunt demoralizați, nu aveau nicio dorință să atace și să se alăture trupelor rusești”, a declarat Svetlana Tihanovskaia.

Belarus a anunțat desfășurarea de „exerciții de mobilizare” în apropierea graniței cu Ucraina. Exercițiile sunt planificate în perioada 22 iunie - 1 iulie în regiunea Gomel, la aproximativ 100 km de Ucraina, de la Gomel până la graniță, fiind 47 km. Regiunea Gomel se învecinează cu regiunea Cernihiv din Ucraina.