MENIU

MUTARE de ultimă oră la PSD! Guvernul Cîțu, reclamat la CCR după REFUZUL de a majora alocațiile copiilor din 1 iulie

MUTARE de ultimă oră la PSD! Guvernul Cîțu, reclamat la CCR după REFUZUL de a majora alocațiile copiilor din 1 iulie

Social-democrații vor sesiza Curtea Constituțională dacă alocațiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, care spune că majorarea alocațiilor de la jumătatea acestui an este prevăzută în lege. 

Întrebat dacă PSD va sesiza CCR după anunțul premierului că alocațiile nu vor fi majorate „Evident că da (vom sesiza CCR dacă alocațiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie- n.r.). În mod cert, da. Dar ne-am obișnuit cu declarațiile lor… Și Orban a declarat când era prim-ministru: < Știu că mă obligă legea să cresc pensiile, să dau alocațiile, dar nu o fac>, ceea ce într-un stat normal pleca acasă”, spune Mihai Tudose.

Premierul Florin Cîțu a confirmat, joi, că este exclusă majorarea alocațiilor de stat pentru copii de la 1 iulie. Șeful Guvernului a afirmat că o decizie în acest sens ar fi generat o problemă bugetară. Cîțu a spus că dacă nu vor fi făcute amenamente în Parlament, Guvernul va veni cu o derogare.

Citește și OFICIAL Florin Cîțu: Nu majorăm alocațiile copiilor de la 1 iulie, am convenit deja o singură etapă anul acesta

Mihai Tudose a mai declarat, joi, că PSD va epuiza toate mijloacele legale pentru ca alocațiile copiilor să fie majorate.

„Dl. Cîțu spune că și dacă trece legea în forma asta, el nu o va aplica, că va da ordonanță și o va bloca. Ăștia sunt...”, a mai spus Tudose în conferința de joi de la sediul PSD.