MENIU

Mutare surpriză la Ministerul Cercetării. Secretarul de stat Murguleț, revocat de premierul Cîțu la o zi după numire

Marian Murguleț, numit și revocat în 24 de ore

Marian Murgulet a fost eliberat din functia de secretar de stat la Ministerul Cercetarii la o zi după ce fusese numit in functie, potrivit deciziei publicate miercuri in Monitorul Oficial. Anunțul a venit în condițiile în care presa și chiar politicieni din PNL au criticat desemnarea surprinzătoare a lui Murguleț, în condițiile în care tot premierul Florin Cîțu l-a eliberat dintr-un post similar, la scurt timp după preluarea mandatului.

Surse din PNL au declarat pentru News.ro ca, spre deosebire ce ceilalti secretari de stat, Marian Murgulet a fost numit fara acordul BEx PNL și fără o verificare prealabilă. Potrivit sursei citate, 
Executivul nu a facut inca nicio precizare pe aceasta tema.

Deputat PNL: „Nu știu cine este Marian Murguleț, abia acum am auzit de el”

Premierul Florin Cîțu l-a numit, marți, în funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării pe Marian Murguleț, fost secretar de stat în Tehnologia Informației – Chief Information Officer (CIO), numit în funcţie în iulie 2019 în Guvernul Dăncilă şi care şi-a continuat activitatea şi în timpul guvernării PNL până în ianuarie 2021, când a fost eliberat din funcție de același Florin Cîțu. 

Numire controversată la Ministerul Digitalizării: Marian Murguleţ, noul secretar de secretar de stat. Decizia lui Cîțu