MENIU

Cum se izolează un bloc în România? Muncitor ținut cu capul în jos de un alt coleg, de la etajul 5

Ca la noi la nimenea! Asta au exclamat mulţi dintre cei care nu ştiau dacă să râdă ori să plângă după ce au văzut cum se executau lucrările de izolare termică a unui bloc dintr-un cartier sucevean.

Un „Dorel” ţinut de picioare, cu capul în jos, la balconul unui apartament de la etajul 5 al clădirii. Bărbatul lucra nestingherit şi chiar rapid, în timp ce sfida moartea de la o înălţime de aproximativ 15 metri.

Temerarul muncitor care a lucrat mult timp atârnat cu tot corpul în afara balconului, pe toate lateralele acestuia, şi-a asumat riscul de a plonja de la înălţimea celor cinci etaje direct pe trotuarul din faţa blocului sau, în cel mai bun caz, pe vreo maşină care să-i atenueze din cădere, scrie presa locală

Conform medicilor, suspendarea cu capul în jos pentru o perioadă mai lungă de timp provoacă creşterea presiunii craniene, mai ales la nivelul ochilor, ceea ce poate cauza orbirea. Mai exact, există riscul de inflamare a creierului şi de producere de accidente vasculare la nivelul ochilor.

Mai multe articole despre:
pericol muncitor zugrăveală