MENIU

Motivul uluitor pentru care NU trebuie să mai mănânci niciodată pepene cu PÂINE

Pepene cu pâine, o combinație nocivă pentru sănătate

Am auzit, poate, la bunici, că pepenele roșu nu conține decât apă şi zahăr, însă acesta este, de fapt, un aliment foarte nutritiv. Are un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Ca să nu amintim și de numărul foarte mic de calorii.

Pepenele roșu este sinonim cu vara şi picnicurile, şi asta pe bună dreptate. Calitatea lui răcoritoare şi gustul dulce ajută la combaterea căldurii şi devine un desert gustos, perfect pentru zilele toride. Multe studii au arătat faptul că pepenele scade rata obezităţii şi deci a mortalităţii, din această cauză, la nivel global, dar reduce și riscul de a ne îmbolnăvi de diabet sau boli de inimă.

De ce să nu mânânci pepene cu pâine? 

Oricât de gustoasă ar fi, această combinație este cât se poate de nesănătoasă. Și asta pentru că pepenele este un aliment foarte acid, care fermentează în stomac, încetinind astfel digestia altor produse. Pâinea, la rândul ei, este un aliment care conţine suficient zahăr încât nivelul glicemiei să crească rapid, iar combinaţia cu pepene - bogat în zaharuri, nu va fi deloc una fericită pentru organism.

Mai multe articole despre:
pepene pepene rosu pepene verde pepene paine