MENIU

Motivul terifiant pentru care NU ar trebui să mai foloseşti uscătorul de mâini din toaletele publice

Motivul terifiant pentru care NU ar trebui să mai foloseşti uscătoarele de mâini din toaletele publi

Majoritatea toaletelor publice, fie că vorbim de cele din restaurante sau din parcuri, sunt dotate cu uscătoare pentru mâini. Majoritatea dintre noi ne-am uscat mâinile cel puțin o dată la aceste aparate, însă ele sunt foarte periculoase, deși noi nu cunoaștem motivul.

Potrivit unui studiu recent, acest obicei este unul foarte nesănătos și poate duce la apariția a foarte multe boli grave. Iată și de ce:

Riscul de a contacta noi bacterii după ce introducem mâinile sau pur și simplu le punem sub aparatele de uscat mâinile crește de 27 de ori mai mult decât ne-am fi șters cu hârtie. Oamenii se găndesc ce o dată folosit aparatul de uscat mâinile astfel vor economisi mai puțină hârtie și contribuie la menținerea sănătății pământului, dar și că se vor usca rapid și eficient, însă ce nu știu este că tot ce fac este să răspândească bacterii, dar și să contacteze noi bacterii. Ce nu știu mulți dintre oamni este că uscătoarele de mâini au de cinci ori mai multe bacterii în jurul lor decât hârtia igienică.

Citeşte continuarea pe elli.ro.

Mai multe articole despre:
uscător pentru mâini uscător de mâini