MENIU

Motivul pentru care ar trebui să renunțăm la zborurile cu avionul

Povestea tulburătoare a bărbatului căzut din avion: nu știau că există, nu știau că murise. Cine era

Poate nu știai dar avionul are un impact negativ asupra mediului. În acest sens, un expert ne sfătuiește să înlocuim pe cât posibil cursele aeriene cu alte mijloace de transport. De ce ar trebui să renunțăm mai exact la avion?

Jack Miles, câștigător al Premiului Pulitzer a contribuit la realizarea raportului „Bending the Curve", în cadrul căruia specialiștii de la University of California, au analizat schimbările climatice.

Mai exact, rolul lui Jack a fost acela de a-i face pe oameni să conștientizeze probleme climatice, iar ulterior să-și schimbe comportamentul pentru a da o mână de ajutor.

În acest sens, Miles a folosit un calculator online de la o companie elvețiană non-profit pentru a determina amprenta de carbon a călătoriilor cu avionul către Maroc.

De ce ar trebui să renunțăm la zborurile cu avionul

Rezultatele au arătat că doar el împreună cu soția sa, ar introduce în atmosferă, pentru o asemenea călătorie, 7,6 tone de dioxid de carbon. Cu alte cuvinte, o singură călătorie cu avionul poate mări amprenta de carbon anuală cu mai mult de 50%.

„Răul pe care l-am făcut cu o călătorie internațională cu siguranță a neutralizat orice lucru bun pe care l-am făcut în timpul anului ca oameni care reciclează, consumatori eco și contributori financiari la organizațiile de mediu", a spus Miles.

Cea mai bună soluție pentru a rezolva această problemă din punctul de vedere al lui Miles, ar fi să evităm zborurile cu avionul. De exemplu, în cazul călătoriilor de muncă poți utiliza tehnologiile de livestreaming care îți permit să participi la o conferință fără să fii acolo în persoană. Cât despre călătoriile în interes personal, el recomandă să petrecem sărbătorile în locuri unde se poate ajunge cu mașina sau cu trenul.

Iar cea de-a doua soluție ar fi să plătim o sumă compensatorie pentru amprenta de carbon. În acest sens, Miles spune că ar fi ideal să folosim un calculator online care să ne calculeze cantitate de carbon care a fost eliminată în atmosferă.

Sursă

Mai multe articole despre:
poluare zbor avion zbor cu avionul