MENIU

Motivul incredibil care a dus la prăbuşirea avionului rusesc în Marea Neagră

Avion prăbuşit în Marea Neagră
Avion prăbuşit în Marea Neagră

O eroare de pilotaj greu de înţeles a dus la tragedia uriaşă din 25 decembrie 2016, când un avion militar rusesc, plin de artişti, s-a prăbuşit în Marea Neagră, la scurt timp după decolarea de la Sochi. 92 de oameni şi-au pierdut viaţa atunci.

Tragedia aviatică a fost provocată de o eroarea copilotului care a tras de o altă manetă decât cea care ar fitrebuit să ducă la retragerea trenului de aterizare.

Copilotul Alexander Rovensky, de 33 de ani, se pare că a încurcat pârgiile de comandă ale trenului de aterizare și a voleturilor, potricit unui raport de expertiză prezentat marţi în presa din Rusia.

Această mişcare greşită, combinată cu faptul că aeronava nu avea încă înălţime suficientă şi era şi supraaglomerată, a dus la prăbuşirea avionului în Marea Neagră.

Când s-a conştientizat eroarea, avionul se afla la 450 de metri deasupra apei, dar era deja târziu: avionul supraîncărcat nu a avut înălțime pentru a efectua manevre, lovindu-se cu coada de apă și dezmembrându-se.

Avionul militar tip TU-154, care aparținea Ministerului Apărării al Federației Ruse, s-a prăbușit în dimineața zilei de 25 decembrie în Marea Neagră. În avion, care efectua un zbor din orașul Soci în Siria, se aflau 92 de persoane. Toți au decedat. Printre pasageri erau membri ai Ansamblului Alexandrov al Armatei ruse, jurnaliști de la trei televiziuni rusești, militari.