MENIU

MOTIVARE: Liviu Dragnea s-a îndreptat în spatele gratiilor și se poate reintegra în societate - De ce a fost eliberat fostul lider al PSD

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea s-a îndreptat în spatele gratiilor și se poate reintegra în societate. Sunt argumentele din motivarea Tribunalului Giurgiu, instanța care l-a eliberat pe fostul șef al PSD.

Deși imediat după ce a ieșit din penitenciar, Liviu Dragnea a spus că se consideră deținut politic și că e nevinovat, instanța susține că declarațiile de după eliberare... nu contează și că scopul pedepsei a fost atins. 

Judecătorii de la Giurgiu au analizat numărul de zile pe care Liviu Dragnea le-a petrecut în penitenciar și susțin că a stat suficient.

Magistrații consideră că Liviu Dragnea a avut un comportament exemplar în închisoare, iar scopul pedepsei a fost atins.

„A particpat activităţile religioase și a avut o initiativă foarte frumoasă și începând cu luna octombrie 2020, în urma insistenţelor sale repetate, i s-a admis realizarea unei reviste a secţiei în care este încarcerat şi începând cu luna noiembrie a început să redacteze această revistă până în luna martie, când revista a fost sistată, acesta fiind introdus pentru a treia oara, nelegal, în carantină. Ca urmare a redactării revistei, a primit chiar recompensa care a constat în ridicarea sancţiunii disciplinare, precum şi credite”, potrivit închieierii de ședință a Tribunalului Giurgiu privind liberarea condiționată al lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: „Mă consider deținut politic”

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare pe 15 iulie. Fostul șef al PSD a declarat că a trecut prin doi ani de chin și suferință. El a spus că a fost deținut politic și că în continuare va munci la firma fiului său.

„A fost o perioadă de doi ani de două luni de chin și suferință. Asta a fost aici, abuzuri și umilință și cea mai mare parte a populației a înțeles azi de ce a trebuit să ajung aici. Când am plecat eu, România era o țară prosperă, cu venituri decente, azi e o dictatură feroce. E afectată libertatea de exprimare. E amanetat viitorul României. 

Mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat, mi s-a cerut să-mi recunosc vinovăția pentru că se dorea să fie acest dosar politic. Am refuzat”, a spus Dragnea la ieșirea din închisoare.

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare: „A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin și suferință. Mă consider deținut politic” - Primele imagini VIDEO

Mai multe articole despre:
liviu dragnea motivare eliberare conditionata