MENIU

MOTIVARE. De ce a fost eliberat Năstase: s-a implicat în "influenţarea pozitivă" a deţinuţilor

<p>Adrian Năstase s-a implicat &icirc;n "influenţarea pozitivă" a celorlalţi deţinuţi</p>

Tribunalul Ilfov arată, în motivarea deciziei de liberare condiţionată a lui Adrian Năstase, că fostul premier a avut un "comportament foarte bun" în penitenciar, s-a implicat în "influenţarea pozitivă" a celorlalţi deţinuţi şi a dat "dovezi de îndreptare", scrie Mediafax.

 "Raportat la circumstanţele personale ale condamnatului, tribunalul are în vedere faptul că petentul pe durata detenţiei a avut un comportament foarte bun, a participat în mod constant la activităţile educative şi asistenţă psihosocială desfăşurate în penitenciar, implicându-se cu precădere în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalte persoane privative de libertate", se arată în motivarea instanţei, obţinută de MEDIAFAX.

Instanţa precizează că Năstase, în urma participării la activităţile de educaţie, a obţinut un număr de 490 credite şi a fost recompensat de opt ori. Judecătorii au constatat, de asemenea, că fostul premier a publicat trei lucrări ştiinţifice, motiv pentru care i-au fost scăzute din pedeapsă 105 zile.

"Este adevărat că cel condamnat a mai suferit o condamnare cu executare în regim de detenţie din care a fost liberat condiţionat la data de 18 martie 2013, dar în perioada de aproximativ 10 luni în care acesta a executat restul de pedeapsă în stare de libertate nu a mai săvârşit alte fapte penale şi s-a reintegrat în mod firesc în societate", se mai arată în motivare.

Citeşte mai mult pe Mediafax.