MENIU

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a TRECUT! Oros: Am promis Comisiei Europene corectarea prostiilor voastre

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, a fost dezbătută luni seara în plenul Senatului. Moțiunea numită ”Lenea, minciuna și incompetența ministrului Oros” a trecut de votul senatorilor. Semnatarii solicită demisia ministrului.

În cuvântul său de la începutul reuniunii din Senat, ministrul a reproșat celor de la PSD faptul că nu au reușit să obțină niciun ban de la Comisia Europeană, fapt reparat de PNL.

"Într-o ţară care se mândreşte cu producţiile record de grâu, produsele de brutărie, patiserie şi biscuiţi au ajuns în ultimii ani să ocupe locul doi în topul importurilor de produse agroalimentare (370 milioane de euro), după carnea de porc (630 de milioane euro) pe care o achiziţionăm masiv din Spania şi alte state membre, destinaţie de livrare a porumbului românesc. Datorită modului bolnăvicios în care aţi păstorit voi agricultura românească, România a pierdut anual un miliard de euro. Au câştigat exportatorii de cereale şi animale vii, au câştigat importatorii de alimente procesate şi au pierdut românii! Aceasta este performanţa voastră guvernamentală în agricultura românească.

Aţi umplut ţara de pestă, aţi despăgubit animale neidentificate sau identificate după moarte. Din această cauză nu aţi primit niciun ban de la Comisia Europeană pentru despăgubiri. Noi, în ianuarie am reuşit să aducem în ţară 16 milioane de euro pentru despăgubiri la pesta porcină africană promiţând Comisiei corectarea prostiilor voastre. Aţi lăsat un ordin în care aţi spus că ţăranii pot să crească maxim cinci porci în gospodărie”, a mai declarat Adrian Oros, în Parlament.

Mai multe articole despre:
adrian oros ministrul agriculturii motiune