MENIU

Moscova CONFIRMĂ că se fac pregătiri pentru întâlnirea miniștrilor de Externe Lavrov și Kuleba, din 10 martie. MESAJUL transmits

Maria Zakharova purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe/Profimedia

Moscova se pregătește pentru întâlnirea - considerată de mulți crucială - ce va avea loc mâine, între ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și omologul său ucrainean, Dmitri Kuleba. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, care a precizat, însă, că nu este nevoie ca lucrurile să fie grăbite. 

Kievul a confirmat că o întâlnire între ministrul de Externe ucrainean, Dmitri Kuleba, și omologul său rus, Serghei Lavrov, va avea loc joi, 10 martie, în proximitatea unui forum diplomatic din Antalya din Turcia, așa că Moscova se așteaptă ca întâlnirea să aibă loc într-adevăr, adelcarat, miercuri, Zakharova, la postul de radio Sputnik, potrivit TASS.

„Credem că, din moment ce Ucraina a confirmat, întâlnirea va avea într-adevăr loc, mai ales pentru că a fost inițiată de Turcia, gazda evenimentului în proximitatea căruia se așteaptă să aibă loc întâlnirea”, a subliniat ea.

Zakharova a subliniat că Rusia se pregătește pentru discuții, dar nu este nevoie să fie grăbite lucrurile. Ea a adăugat că zborul lui Lavrov către Antalya era programat pentru miercuri.

Lavrov și Kuleba sunt așteptați să se întâlnească în virtutea unui forum diplomatic, la Antalya, pe 10 martie, la întâlnire urmând să fie prezent și ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu.

Dacă întrevederea se va concretiza, atunci va fi pentru prima oară când cei doi oficiali se vor întâlni de la declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie.

Mai multe articole despre:
rusia razboi rusia ucraina kuleba lavrov turcia