MENIU

Moscova anunță că ÎNCĂ este „pregătită” de negocieri despre criza din Ucraina - Ce ascunde mesajul Rusiei

Rusia anunță că este „pregătită” de negocieri cu SUA pentru situația din Ucraina Foto/Profimedia

Rusia revine cu un mesaj pentu Occident după mutările în Ucraina. 

Rusia anunță că este în continuare „pregătită” pentru negocieri cu secretarul de stat al SUA - Antony Blinken. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov și liderul american aveau stabilită o întâlnire pentru joi, 24 februarie, la Geneva. Luni, Vladimir Putin a transmis mesaje contradictorii legate de negocierile cu liderii americani și europeni înainte de recunoașterea independenței celor două regiuni separatiste proruse Donețk și Luhansk din estul Ucrainei. 

Moscova a anunțat marți că ministrul rus de externe Serghei Lavrov este încă pregătit pentru discuții cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken.

„Chiar și în cele mai dificile momente... spunem: suntem pregătiți pentru negocieri”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Zakharova a venit cu acest anunț după ce Putin a recunoscut independența regiunilor Donețk și Lugansk deținute de fosta URSS, asigurându-și „pretextul” pentru o posibilă invazie în Ucraina, scrie The Moscow Times.

„Suntem întotdeauna în favoarea diplomației”, a spus Zakharova în emisiunea Soloviev Live YouTube, mai scrie The Moscow Times.

Șeful diplomației ruse anunțase de luni că se va întâlni joi cu Blinken , la Geneva, pentru a discuta despre tensiunile în creștere, între Rusia și Occident, din cauza Ucrainei

Mutarea făcută de Vladimir Putin în Ucraina a generat reacții în lanț de condamnare din partea SUA și a statelor din Uniunea Europeană. Washingtonul și Bruxelles urmează să anunțe marți sancțiuni drastice împotriva Rusiei. 

UE și SUA, front comun împotriva lui Putin, după ce a ORDONAT armatei să intre în provinciile separatiste din Ucraina - LIVE UPDATE