MENIU

Monica Macovei: Ieșiți și pichetați fiecare sediu ANAF!

<p>Macovei, despre abuzurile ANAF</p>

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru de justiție, este revoltată că ANAF, organul care ar trebui să confiște averile nejustificate, „omoară” micul sector privat în loc să fie preocupat de recuperarea prejudiciilor.

Fostul ministru al justiției subliniază că esențialul în lupta anticorupție este confiscarea banilor din mită și a celor făcuți fără a putea fi justificați.

„Dar ce vedem zilele acestea? Vedem noile mașini ale ANAF cu geamuri fumurii – că și-au luat și mașini noi – cum se duc în piețe, cum se duc la buticuri, la tarabe, la șaormării, la mici magazine în care omul cu soția, soția cu soțul își fac cât de cât o afacere de familie și le închid pentru diferențe de 3 lei, de 5 lei, de 10 lei. Oameni buni, ANAF-ul e făcut să meargă după marii datornici, nu să omoare acest sector privat mic, de familie, care găsește locuri de muncă!", a declarat Monica Macovei la Digi24.

În schimb, cei cu marile averi neimpozitate, cei cu hotărâri definitive, de la care trebuie să confiști sute de milioane, stau probabil la soare, la plajă, prin diverse insule, stau, joacă la ruletă la Monaco, a completat ea.

„Trebuie să ieșim în stradă! Asta nu este instigare la ieșit în stradă, este exercitarea dreptului nostru de a demonstra. Dacă nu suntem atenți, puterea ne cucerește total. Și eu aș spune: ieșiți și pichetați fiecare sediu ANAF!", a dat ca exemplu europarlamentarul. 

Mai multe articole despre:
Monica Macovei ANAF