MENIU

Monica Anisie, despre digitalizarea Educației: „Pregătim pilonii pentru o creștere economică sustenabilă pentru următorii cel puțin 30 de ani”

anisie

Ministra Educației a participat la lansarea Strategiei privind Digitalizarea Educației din România 2021-2027, eveniment desfășurat în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din București. Monica Anisie a vorbit despre importanța digitalizării educației în contextul economiei digitale din anii următori. 

Monica Anisie: „Este un moment foarte important pentru educația din România. (...) Este foarte clar că digitalizarea educației reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru, pentru Guvernul Orban și pentru PNL. (...) Este foarte clar că această strategie trebuie să devină un proiect de țară. (...)  Pentru generațiile viitoare nu este prea târziu. (...) Prin realizarea strategiei pentru educație, construim de fapt viitorul pieței muncii. Pregătim pilonii pentru o creștere economică sustenabilă pentru următorii cel puțin 30 de ani. ”

Ministra Educației a vorbit și despre importanța economiei digitale, care va deveni o constantă în anii următori.

Monica Anisie: „Un studiu spune că economia digitală ar putea reprezenta în 2030 cel puțin 20% din Produsul Intern Brut, cu un plus de aproximativ 50 de miliarde de euro la PIB. Această digitalizare trebuie să pornească de la fundație, respectiv de la educație. (...) Din 2010 și până în 2019, bugetul pentru investiții în digitalizare, buget al Ministerului Educației, a fost 0 lei. Anul acesta, Guvernul a alocat 150 de milioane de lei pentru achziționarea de tablete și alte 100 de milioane de lei din fondul de rezervă, pentru ca fiecare Inspectorat Școlar să realizeze un stoc de rezervă pentru a putea veni în sprijinul unităților de învățământ și elevilor. (...) Mai sunt puși la dispoziție încă 150 de milioane de euro din fonduri europene, din care se pot face achiziții de dispozitive electronice pentru cei care au nevoie.”

Mai multe articole despre:
Anisie Educatie