MENIU

Monica Anisie: Noi măsuri în incinta școlii pentru elevi. Cum se vor desfășura orele

monica anisie

Ministra Educației și Cercetării a vorbit, la Realitatea PLUS, despre modul în care vor intra elevii în școli, dar și despre cum se vor susține examenele școlare din luna iunie.

Monica Anisie: „Luăm toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirii. Unitatea de învățământ trebuie să realizeze un orar astfel încât grupa de 10 elevi să vină într-un anumit interval orar. Grupele de 10 elevi nu trebuie să se întâlnească între ele. Elevul va fi întâmpinat la poarta școlii de un cadru medical, i se va lua temperatura.

După aceea vor merge la clasă pe un culoar foarte bine determinat. Vor folosi dezinfectant înainte de intrarea în clasă. Copiii vor primi o mască. Repet, nu vor intra mai mult de zece elevi și un cadru didactic. Vor rămâne cei zece elevi două ore, dacă sunt a VIII-a. Trei ore pentru clasa a XII-a sau a XIII-a.

Procedura de la aceste pregătiri de examene vor fi preluate și la examinările naționale, Bacalaureat și Capacitate. Păstrăm același calendar pentru Evaluarea Națională, începând cu 15 iunie. La Bacalaureat se vor susține întâi probele scrise, începând cu 22 iunie. Luăm în calcul să dăm probele de aptitudini de la Bacalaureat online.”

Mai multe articole despre:
Anisie educatie examene