MENIU

Momentul în care un trib uitat din Indonezia se ia la bătaie cu un buldozer venit să sape într-o mină de nichel

Momentul în care un trib uitat din Indonezia se ia la bătaie cu un buldozer. Foto: Facebook/Survival International

Un ONG internațional a dat publicității un videoclip inedit, care arată reacția membrilor unui trib uitat de lume din Indonezia, surprinși de apariția unui buldozer pe teritoriul frecventat de ei.

Survival International un ONG care se descrie drept „mișcare globală pentru drepturile popoarelor indigene și tribale”, a publicat filmări „dramatice” care dezvăluie momentul în care un trib din Indonezia, care nu a avut niciun fel de contact cu civilizția, a zărit un buldozer.

Tribul uitat de lume trăiește pe insula Halmahera, cea mai mare insulă din insulele Moluku, situată în Indonezia.

Se crede că tribul respectiv reunește între 300 și 500 de oameni. Aceștia trăiesc în interiorul pădurii de pe insulă și civilizația modernă este un termen abstract pentru ei, întrucât, conform informațiilor organizației, tribul nu a fost contactat până în prezent de niciun om din afara sa. Cu toate acestea, viața tribului este în pericol întrucât insula este amenințată de companiile miniere de nichel.

„Zone mari ale pădurii tropicale au fost alocate companiilor miniere, iar în multe zone excavatoarele sunt deja la lucru”, relatează Survival International.

Georgia Meloni a fost păcălită de doi comedianți. Crezând că vorbește cu un oficial, și-a spus părerea sinceră despre războiul din Ucraina

Videoclipul postat de organizație vin să arate că planurile companiilor respective sunt deja în curs de desfășurare. Clipul arată doi membri ai tribului stând de cealaltă parte a unui râu, privind buldozerul în timp ce se apropie. Cei doi ridică bastoanele în timp ce buldozerul își turează motorul și, speriați de forța utilajului, pot fi văzuți fugind înapoi în pădure.

Perturbarea în viața tribului este rezultatul planului Indoneziei de a deveni „un mare producător de nichel pentru piața bateriilor de mașini electrice”, iar companiile implicate în prezent în operațiuni miniere de pe insulă nu sunt doar indoneziene, ci și chineze, franceze și germane.

Klaus Iohannis: „Măsurile fiscale recent adoptate nu au fost tocmai bine primite de către mediul de afaceri”

Mai multe articole despre:
trib buldozer nichel mina de nichel indonezia