MENIU

Momentul în care resturile unei rachete rusești cad peste mașinile din trafic în Kiev. VIDEO

Luni dimineață, Rusia a inițiat o nouă serie de atacuri aeriene asupra Kievului și altor regiuni din centrul, estul, vestul și sudul Ucrainei.

În aceste atacuri, au fost utilizate un total de 40 de rachete de croazieră și 35 de drone, cu accent pe obiective militare și infrastructură critică. Cu toate acestea, majoritatea acestor rachete și drone au fost interceptate de sistemul de apărare antiaeriană ucrainean, conform informațiilor furnizate de Reuters.

În capitala Ucrainei oamenii s-au adăpostit în buncăre după ce autoritățile au activat sirenele de alertă aeriană. 

”Inamicul a efectuat lovituri cu rachete împotriva teritoriului ucrainean, pentru a doua oară în 24 de ore.În total, 11 de rachete de tip Iskander-M şi Iskander-K au fost lansate dinspre nord asupra Kievului şi regiunii sale”, a transmis comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, dând asigurări că toate proiectilele acestui atac de dimineaţă au fost doborâte.  

Un incident nefericit a avut loc în oraș când fragmente provenite de la rachetele doborâte au căzut peste zona urbană. Un localnic a reușit să surprindă momentul în care aceste resturi au căzut pe o șosea aglomerată, pe care se aflau mașini în mișcare.

Premierul ucrainean, Denis Şmîhal, a denunţat acest al 16-lea atac asupra Kievului de la începutul lui mai, acuzând Rusia că ”terorizează intenţionat populaţia civilă” 

 

 

Mai multe articole despre:
razboi ucraina razboi ucraina racheta rusia