MENIU

MOMENTUL ADEVĂRULUI Numărul de testări COVID pe județe. Zonele VERZI sunt cele în care numărul testelor este INFIM

Test COVID-19

Ministerul Sănătății a publicat, în premieră, datele care arată câte teste COVID se fac în fiecare județ. Cifrele confirmă pe deplin suspiciunea că zonele care apar ca fiind VERZI sunt de fapt cele în care se fac cele mai puține teste. De exemplu, județul Vrancea are o incidență a infectărilor sub 1/mie, dar a făcut 20 de teste, în timp ce județul Timiș, cu o incidență de 5,35/mie, a făcut peste 4.900 de teste.

Ministerul Sănătăţii a publicat joi, în premieră, datele defalcate pe județe privind infecţia cu virusul SARS-CoV-2, potrivit news.ro.

Analiza comparativă prezintă numărul de teste din fiecare judeţ, rata de pozitivare, numărul persoanelor spitalizate și al celor vindecate, dar şi al celor care s-au reinfectat. Din corelarea datelor, se confirmă impoteza că județele cu cele mai mici rate ale infectării sunt cele în care se fac cele mai puține teste.

De exemplu, în primele trei zile din martie, în judeţul Vrancea s-a făcut cel mai mic număr de teste, respectiv 20 în total, în timp ce în judeţul Timiş s-au făcut 4.962 de teste.

Pe de altă parte, potrivit datelor transmise, joi, de către Grupul de Comunicare Strategică, rata de infectare în Vrancea este de 0,84 la mie, în timp ce în Timiş este 5,35 la mie.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii, cel mai mare număr de teste se face în Bucureşti. În ultimele 3 zile au fost prelevate peste 7.800 de teste. 

Ministerul Sănătății va publica zilnic, AICI, documente cu numărul de teste realizate în fiecare judeţ, numărul de teste rapide, rata de pozitivare pe fiecare laborator, numărul de persoane spitalizate, numărul celor externaţi vindecaţi, dar şi numărul celor reinfectaţi.