MENIU

Momente de panică într-o școală din Capitală: Cursurile, întrerupte de o grupare de hackeri

Momente de panică într-o școală din Capitală: Cursurile, întrerupte de o grupare de troli

Atacuri cibernetice masive, în ultima perioadă. Ultimul incident de acest gen a avut loc la o școala gimnazială din Capitală. Hackerii au intra pe platformele online unde învață elevii si au deturnat ora de muzică. Unii copii s-au speriat, iar profesoara a părăsit platforma online, relatează Realitatea PLUS.

Vorbim despre o ancheta deschisa la o scoala gimnaziala din Bucuresti, acolo unde copiii invata dupa scenariul rosu. Acestia au fost victimele unui atac cibernetic, dupa ce o grupare de hackeri a reusit sa deturneze ora de muzica. Conducerea scolii a reclamat incidentul la Politiei, iar parintii au cerut interventia unui specialist in secutitate.

Pe platforma pe care elvii sustineau orele online au reusit sa intre niste indivizi necunoscuti care au inceput sa vorbeasca foarte urat si sa scoata diverse sunete. Unii dintre copii s-au speriat, iar profesoara a iesit de pe platforma online si nu s-a mai intors pentru a-si relua ora. Sursele noastre spun ca astel de incidente se intampla pentru ca elevii isi dau parolele unor persoane neautorizate, de cele mai multe ori fiind vorba despre alti copii, care ulterior se conecteaza pe aceste platforme.

În momentul de față, nu există o platformă standard agreată pe care elevii să-și țină cursurile online, inspectoratele școlare lăsând la latitudinea fiecărei unități de învățământ în parte ce tip de platformă urilizează.

Vă reamintim că încă de săptămâna trecută, respectiv chiar din prima săptămână de școală, o grupare de pe internet autointitulată ”Clanul Leilor” a reușit să pătrundă pe aplicațiile pe care se desfășoară orele online ale elevilor, unde postează mesaje obscene.

De cele mai multe ori, reacția cadrelor didactice care cad victime este una de stupoare, existând și situații când profeosirii nu știu efectiv ce se întâmplă sau cum să reacționeze. Mai mult, se pare că profesorii nu reușesc să îi elimine pe intruși din sesiunile video și asta pentru că nu au setările videoconferințelor reglate în așa fel încât să dețină controlul complet asupra intervențiilor.

Mai multe articole despre:
scoala online grupare troli hackeri