MENIU

Moment istoric în România. Inima Reginei Maria a fost depusă la Castelul Pelișor

Inima reginei Maria a fost depusă, marți după-amiază, în Camera de Aur a Castelului Pelișor din Sinaia, după 77 de ani de la moartea reginei în această sală.

Evenimentul a început cu intonarea imnului regal, timp în care principesa Margareta și principele Radu au parcurs holul și au intrat în Camera de Aur a Castelului Pelișor.

Cutia de lemn cu foiță de aur în care se află inima reginei Maria a fost purtată de doi soldați și înmânată principesei Margareta, care ulterior a amplasat-o pe un soclu special amenajat în acea cameră, potrivit Agerpres.

De asemenea, arhiducesei Maria Magdalena a Austriei, care este nepoata reginei Maria, i-a fost înmânată caseta de argint, care a găzduit inițial inima reginei, pe care a așezat-o pe o masă aflată în apropierea soclului.

Momentul a fost urmat de o slujbă religioasă de pomenire, dar și de momente de reculegere.

La ceremonia care s-a desfășurat la Castelul Pelișor a participat și primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, acesta având un moment de reculegere înaintea soclului pe care se află caseta cu inima reginei Maria și depunând un buchet de flori.