MENIU

Moment EMOȚIONAT la Londra: un CURCUBEU a apărut deasupra Palatului Buckingham, cu puțin timp înainte să fie anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a - FOTO

Curcubeu Palatului Buckingham/Profimedia

Moment emoționant la Londra. Un curcubeu și-a făcut apariția deasupra Palatului Buckingham din Marea Britanie, la câteva momente după anunțul oficial al morții Reginei Elisabeta a II-a, transmite BBC.

Mii de oamenii s-au adunat, joi, în fața Palatului Buckingham din Londra, sub o ploaie măruntă și deasă, pentru a aștepta vești în legătură cu starea de sănătate a reginei Elisabeta. 

Emoționat este faptul că un curcubeu a apărut pe cer cu puțin timp înainte ca decesul Reginei Elisabeta a II-a să fie anunțat oficial.

Palatul Buckingham este reședința principală din Londra a monarhilor britanici. 

Regina Elisabeta a II-a a murit, joi, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția, după ce medicii au anunțat că „sunt îngrijorați” în legătură cu starea sa de sănătate. 

Elisabeta a II-a  - născută Elizabeth Alexandra Mary, pe 21 aprilie 1926, la Londra -  a fost regina Marii Britanii și al Irlandei de Nord începând din anul 1952.

Elisabeta s-a născut în Mayfair, Londra, fiind primul copil al ducelui și ducesei de York (mai târziu regele George al VI-lea și regina Elisabeta).

Tatăl ei a urcat pe tron la abdicarea fratelui său, regele Eduard al VIII-lea, în 1936, moment în care ea a devenit moștenitoarea prezumtivă. Elizabeta a avut parte de o educație privată și a început să își asume sarcini publice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, servind în cadrul Serviciul Teritorial Auxiliar.

În 1947 s-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh, fost prinț al Greciei și Danemarcei, cu care are patru copii: Charles, Prinț de Wales, Anne, Prințesă Regală, Andrew, duce de York și Edward, Conte de Wessex. A fost căsătorită cu Prințul Philip timp de 73 de ani, până la moartea acestuia, pe 9 aprilie 2021.

Potrivit Wikipedia, Regina Elisabeta este cel mai longeviv monarh britanic, cel mai în vârstă și mai longeviv șef de stat în exercițiu și al doilea monarh suveran ca longevitate din istoria lumii (după Ludovic al XIV-lea al Franței).

 

Mai multe articole despre:
curcubeu regina elisabeta deces regina elisabeta