MENIU

Moduri prin care poți prevenii poftele alimentare

Foamea este un fenomen psihologic și fizic și, din acest motiv, ai uneori pofte de mâncare, chiar dacă nu îți este foame. Dar, odată cu trecerea timpului, aceste pofte alimentare dulci, sărate sau acre,  pot provoca creșterea în greutate și probleme de sănătate. Iată cum previi poftele alimentare!

Alimentele bogate în proteine și fibre oferă energie organismului. În afară de aceasta, produsele care sunt surse importante de fibre și proteine necesită mai mult timp pentru realizarea procesului de digestie; adică sunt sățioase și previn poftele pentru alte gustări. De asemenea, apa este necesară pentru îndeplinirea funcțiilor organismului. Iar un pahar de apă băut înainte de a mânca suprimă pofta de mâncare și cantitatea consumată va fi mult mai mică. Cu apa poți păcăli poftele alimentare, plus că foamea te poate induce în eroare când nu îți este foame, ci corpul este de fapt deshidratat. Așadar, dacă simți că îți este foame, bea un pahar de apă și pofta va dispărea.

Un alt factor care duce la pofta de mâncare este săritul peste micul dejun. Acesta poate provoca o scădere a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate provoca probleme de supraalimentare în timpul zilei. Recomandat este să mănânci în fiecare dimineață micul dejun, iar alimentele consumate trebuie să fie surse importante de fibre și proteine deoarece te ajută să menții sub control nivelul de zahăr din sânge și să previi poftele culinare nesănătoase.

Conform clickpentrufemei.ro, din cauza lipsei de somn, efectele negative care au loc asupra organismului sunt multe, iar unul dintre ele este creșterea producției hormonului de foame. Așadar, pentru a preveni poftele de mâncare și supraalimentarea, hrănește-te sănătos și dormi cel puțin 7 ore pe noapte.